Zamieszczone przez tomekc
Nie Skoda, ale wiem że interesujecie sie motoryzacją...
Zwiń
X
-
Akurat ten egzemplarz który miałem zaliczkowany był jakiś dziwny np. szyby były z 2007 roku a ja go miałem kupić w kwietniu 2009, pod maską też miał już trochę rudego nalotu np na niektórych śrubach. Wiem że gwarancja liczy się od daty sprzedaży ale dla auta (i do tego diesla) które stoi już ponad rok to raczej nie wróży niczego dobrego. I tylko dlatego zrezygnowałem z tego egzemplarza. No a potem udałem się do znajomego żeby zrobił mi dobrą cenę na Fabię/Roomstera, a skończyło się na Octavii :szeroki_usmiech
-
-
tomekc, widziałeś te ogłoszenia:
1. AUTOFOLWARK
2. AUTU-ALEX Kozy
wiem że to 1.9 150KM ale z tego co gdzieś wyczytałem są to "najtansi" dealerzy
A w GANINEXIE w Pszczynie pytałeś?
Co do rabatu to na ten mój egz też miałem coś koło 12 tysi.
Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
Jak się zgodzi na te czujniki parkowania, to zwroc uwage,zeby Ci zamontowali origo a nie chinszczyzne, swojego czasu w salonach Skody w PL dorzucali parktronic do aut...niestety chiński.
Co do tematu, ja naprawde chcialbym ,zeby ten Fiat się zmienił tak jak to mowią w reklamie i życzę Ci tego
Pozdro.252/555
Komentarz
-
-
Gość
bierz Fiata i nie przejmuj sie opiniami :!: Bravo jest fajnym samochodzikiem i jesli wielkosc Ci odpowiada to czego chciec wiecej za ta cene. I koniecznie pochwal sie na forum
Komentarz
-
Cóż, Bravo PRAWDOPODOBNIE po świętach zawita u mnie w garażu.
W sobotę rozmawiałem z dilem - kilka kwestii pozostało do wyjaśnienia - m. inn. ubezpieczenie - nawiasem mówiąc - Generali to dobra firma?
Ja do tej pory mam wszystko w Warcie i nigdy nie miałem z nimi problemu przy wypłacie odszkodowania. Ale dealer daje na tyle korzystne warunki że warta nie jest w stanie ich przebić...
Komentarz
-
-
1. IMHO Warta ma b. wysokie ceny - więc nie dziwi mnie, że nie są w stanie kogoś przebić ;-)Zamieszczone przez tomekcnawiasem mówiąc - Generali to dobra firma?
Ja do tej pory mam wszystko w Warcie i nigdy nie miałem z nimi problemu przy wypłacie odszkodowania. Ale dealer daje na tyle korzystne warunki że warta nie jest w stanie ich przebić...
2. Likwidowałem poprzednią Octę w Generali z AC - szkoda w Rumunii. Generalnie bez dramatu, ale np. 1,5 tyg. opóźnienia w "starcie" procesu, bo pan "od zagranicy" miał urlop a osoba go zastępująca przeciętnie sobie radziła z Rumunami nie mówiącymi po angielsku ;-)
No i jako jedyni chyba (z kilku "popularnych" ubezpieczycieli, których OWU AC przeczytałem - niestety, troszkę poniewczasie...) NIE mają opcji "zabieramy wrak i wypłacamy całą kasę" - to było trochę bolesne, bo z powodu kosztów naprawy wyszła szkoda całkowita, a to co wypłacili, ledwie starczyło, żeby szkodnika naprawić (i to po znajomości). Ale tak poza tym to nie mogę narzekać, zwłaszcza, że jeszcze sami z siebie zwrócili niewykorzystaną część składki. Ale Hestia ma podobne ceny (przynajmniej pakiety u dilerów) a likwidacja z AC (z regresem z OC sprawcy) była zawsze bezproblemowa.
Komentarz
-
-
Czasami wolę zapłacić więcej i mieć święty spokój - moje nerwy sa warte każdych pieniędzy które jestem w stanie zapłacićZamieszczone przez SaszkaIMHO Warta ma b. wysokie ceny - więc nie dziwi mnie, że nie są w stanie kogoś przebić
Mi raczej chodzi o to, gdyby ktoś sobie(odpukać) przywłaszczył mój samochód - prawo jazdy mam od prawie 50 lat,jeżdżę dosyć dużo(a kiedyś jeździłem jeszcze więcej), a nie miałem ani jednej stłuczki, nawet nie zarysowałem auta na parkingu.Zamieszczone przez Saszka2. ...
Ale dzięki za ostrzeżenie, niestety dealer ma umowę tylko z Generali :?
Komentarz
-
-
Co racja, to racja - ale na Hestię nigdy nie narzekałem, a jak wspomniałem kilka razy się zdarzyło... A porównanie mam o tyle, że rodzina żony ma "znajomego" agenta Warty i się tam ubezpieczają. Więc nawet miałem kalkulacje na swoją O. i było znacznie drożej (20-30%) niż za "to samo" u dilera, gdzie mogłem przebierać w Hestii, Generali i czymś tam jeszcze. A Warta już dwa razy przysłała rodzince "znienacka", że mają zapłacić zaległą składkę za sprzedane auto, podczas gdy mieli potwierdzenie złożenia stosownej informacji u ubezpieczyciela. W dodatku te "znienacki" były utrzymane w tonie "albo natychmiast zapłacicie, albo zobaczymy się w sądzie". Jak dla mnie - Warta jest skreślona... ;-)Zamieszczone przez tomekcCzasami wolę zapłacić więcej i mieć święty spokój - moje nerwy sa warte każdych pieniędzy które jestem w stanie zapłacićZamieszczone przez SaszkaIMHO Warta ma b. wysokie ceny - więc nie dziwi mnie, że nie są w stanie kogoś przebić
E, to nie masz się czym przejmować - przy kradzieży nie ma zazwyczaj "pozostałości" :-DZamieszczone przez tomekcMi raczej chodzi o to, gdyby ktoś sobie(odpukać) przywłaszczył mój samochód - prawo jazdy mam od prawie 50 lat,jeżdżę dosyć dużo(a kiedyś jeździłem jeszcze więcej), a nie miałem ani jednej stłuczki, nawet nie zarysowałem auta na parkingu.
Ale dzięki za ostrzeżenie, niestety dealer ma umowę tylko z Generali :?
No, chyba że siakieś małolaty na "krótkotrwały zabór mienia" - to wtedy przesr*.*...
Komentarz
-
-
tomekc, jak by Cię to jeszcze zainteresowało to w ostatnim Motorze albo Auto Świecie (nie pamiętam) był test Bravo właśnie z takim silnikiem (2.0 165 kucy) i pakietem wyposażenia Sport, generalnie to chwalili mocno - jedyne co to było nie halo to jakichś kilka drobnych usterek z elektryką (coś z szybami chyba) i na obsługę klimy psioczyli, ale generalnie pozytywną ocenę wystawili
Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
W Auto Świecie - dzisiaj kartkowałem przy porannej kawie.Zamieszczone przez Skfarekalbo Auto Świecie
Artykuł był podsumowaniem testu długodystansowego.
Generalnie zarzucali mało intuicyjną obsługę klimatronika i wysypały im się elementy tylnego wahacza (nie pamiętam jaki tam przebieg był dokładnie)Były:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
^ 50k km, chyba - przynajmniej na tyle go zapowiadali.
Dzisiaj domknąłem negocjacje i podpisałem fakturę VAT - odbiór najpóźniej 5 maja, po zainstalowaniu haka holowniczego(niestety nie mają na stanie) - na pewno pochwale sie fotkami
Gdyby to kogoś zainteresowało - przyciemniane fabrycznie tylne szyby wyglądają na bardzo ciemne tylko z zewnątrz - z wewnątrz nawet nie przeszkadza to tak bardzo w prowadzeniu, a bardzo się tego obawiałem - to będzie mój pierwszy samochód z przyciemnianymi szybami.
Ale i tak pozostaje wielbicielem Skody :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Bravo już ma 891 km - średnie spalanie 5,93 z tankowania i 5,8 z komputera, 100 km po mieście, 500 km po autostradzie, reszta po normalnych polskich drogach(i 10 km przejechane na 1 biegu z prędkością 10 kmh - nie pytajcie dlaczego bom wkurzdenerwowany).
Stwierdzam że ten samochód jest ZA SZYBKI dla mnie. Wracając z Legnicy leciutko (do połowy - mniej-więcej!) wcisnąłem gaz przy wyprzedzaniu i jak następny raz (ok 12 sek) popatrzyłem na prędkościomierz to z 120 doszedłem do 170. Na 6 biegu...
Dosyć wygodnie, ale znalezienie odpowiedniej pozycji z przodu długo trwa. Duże lusterka. Wydajna klimatyzacja.
Irytująco nieczytelne zegary. brak funkcji które uważałbym za oczywiste - np włączone światła mijania po wyciągnięciu kluczyka i otwarciu drzwi nie powodują pikania, ani nie wyłączają się, tylko świecą postojówki. Idiotyzm dla mnie, ale w instrukcji chyba nie ma nic na ten temat. Nie ma możliwości wyświetlenia prędkości na wyświetlaczu komputera.
Pewnie jeszcze kilka rzeczy o których zapomniałem...
Komentarz
-
-
Gość
to znaczy swiatla nie gasna nawet pozostawione wlaczone po zgaszeniu silnika?! bo wlosi zawsze tak mieli.
za to w renault swiatla mijania swieca sie czy to z kluczykiem czy bez
dawaj temat w nasze auta, chetnie poogladam(y) :!:
Komentarz
-
cholera, całkiem możliwe... bylem trochę zestresowany jak na to wpadłem i możliwe że coś pokręciłem... jutro sprawdzę.
aaa.... i nie ma ledowych dziennych - to do wad.
EDYTA : nie wytrzymałem i teraz poszedłem sprawdzić - faktycznie działa tak jak opisałeś, a ja wcześniej musiałem przerzucić na 0 a potem na mijania i stąd wyszła buba. Dzieki za uświadomienie błędu.
Komentarz
-

Komentarz